Neurorehabilitáció Naboso technológiával

Naboso Neuro talpbetét időseknek

Az egyensúlyzavar és a járás instabilitása gyakori tünet a Parkinson-kórban szenvedő betegeknél. A megnövekedett esésveszélytől kezdve a csökkent függetlenségig a dinamikus stabilitás csökkenése súlyos érzelmi terhet róhat ezekre az egyénekre.

A Parkinson-kóros betegek számára egyensúly- és eséscsökkentő program kidolgozásakor a kutatások szerint a talp, textúrával történő stimulálása ígéretes eredményeket mutat. Tanulmányról tanulmányra bebizonyosodott, hogy ez a látszólag egyszerű beavatkozás valójában igen erőteljes a poszturális kontrollra gyakorolt hatásait tekintve.   

Miért éppen a talp? 

A kezünk és a lábunk az emberi test legérzékenyebb érzékelő kapui, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy vizuális és vestibuláris rendszerünket összekapcsoljuk az exteroceptív világgal.   

A talpbőr tele van egyedi idegvégződésekkel, úgynevezett mechanoceptorokkal vagy “érintésérzékelőkkel”. Négy fő mechanoreceptor található a talpon:

SAI – amely kétpontos különbségtételre és a textúrára érzékeny (Naboso!)

SAII – amely a bőr nyúlására érzékeny

FAI – amely az alacsony frekvenciájú rezgésre érzékeny (járás közben létrejövő ütközési erő).

FAII – amely a nagyfrekvenciás rezgésre érzékeny (futás közben létrejövő ütközési erő).

Textúra és a talp 

Az olyan textúrák, mint a kétpontos különbségtételre alapulók (Naboso), bizonyítottan javítják a testtartást és kilengést a Parkinson-kórban szenvedőknél.  

Hatton és munkatársai 2011-es tanulmánya kimutatta, hogy a piramisszerű textúráknak volt a legnagyobb hatékonyságuk a testtartás ingadozásának csökkentésében Parkinson-kóros betegeknél. A csukott szemmel és instabil környezetben elvégzett tesztek is esetében is.   

Silva és munkatársai 2017-es tanulmánya kimutatta, hogy a texturált talpbetétek egy héten át tartó folyamatos használata nemcsak a járást javította, hanem a láb érzékenységét és érzékelését is.  

Naboso texturált talpbetétek

A mai napig a Naboso talpbetétek az egyetlen olyan, kereskedelmi forgalomban kapható texturált talpbetétek, amelyeket úgy terveztek, hogy javítsák a testtartást, a járást és csökkentsék az elesés kockázatát. Nagyon sok izgalmas, a texturált talpbetétekhez köthető kutatás létezik, de mindeddig ezek közül semmi sem volt elérhető kereskedelmi forgalomban a Parkinson-kóros betegek számára.

A Nabosónál büszkék vagyunk rá, hogy a talpbetéteink hatása pontosan egybevág a kutatási eredményekkel! Az alábbi néhány videóban bemutatjuk, hogy a Naboso talpbetétek mennyire hatékonyak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Feliratkozás várólistára Ha termék újra raktáron lesz, email-ben értesítünk. Kérünk, add meg az email címedet: