Az alapító

DR. Emily SPLICHAL

dr. Emily Splichal Naboso alapító

Dr. Emily Splichal, lábgyógyász és mozgásspecialista a Naboso mögött álló elme. Dr. Splichal a konformizmus kihívásának szellemében fogta hagyományos lábgyógyász orvosi diplomáját, és azt több éves tapasztalattal és szakértelemmel ötvözte az emberi mozgás és az érzékszervi tudományok terén, hogy megalapítsa a Nabosót.

“Hiszek abban, hogy a világban szerzett tapasztalataink az érzékszervi ingerekre épülnek, valamint arra a képességünkre, hogy ezeket az információkat hatékonyan feldolgozzuk, érzékeljük és integráljuk.”

Dr. Splichal 2012 óta járja a világot, hogy megossza tudását az emberi mozgás, a lábműködés és a mezítlábas tudomány területén, új megközelítést nyújtva a szakembereknek és a gyakorlatban használható tudást minden hallgatójának. Mindeddig a világ 35 országban körülbelül 20 000 szakembernek tartott előadást, így gyorsan a mezítlábas edzés és rehabilitáció világszerte ismert, vezető szakértőjévé vált.

dr. Emily Splichal Naboso szőnyeg lerakás

“Az élet szenzoros. Ez azt jelenti, hogy minden mozgásmintánkat az érzékszervi ingerek táplálják és vezetik. A megfelelő mozgásminták kialakításához elegendő érzékszervi ingerlésnek kell bejutnia a testbe.” – Dr. Emily Splichal

A Naboso és szomatoszenzoros stimulációs termékei mögött álló koncepció Dr. Splichal világkörüli utazásain szerzett tapasztalataiból és annak a ténynek a felismerésből eredt, hogy a felszíntudomány és a talpbetéttervezés terén kevés dolog változott az elmúlt időben. Mindeddig a legnagyobb hangsúly a minimál lábbelikre és a mezítlábas edzésre = a láb biomechanikájára összpontosult. Azonban az, hogy a lábunk mit érint, ugyanolyan fontos, mint a láb egészséges formáját elősegítő cipő viselése.

Ez vezetett egy olyan anyag kifejlesztéséhez, amely képes stimulálni a talpunkon – vagy akár a tenyerünkön – lévő idegeket, így még többet tudunk kihozni az emberi működésből és teljesítményből. A talpi szenzoros stimuláció lehetséges alkalmazásai korlátlanok. Dr. Splichal készen áll arra, hogy még nagyobb hatást gyakoroljon a világra, és a lehető legtöbb emberrel megossza azon meggyőződését, hogy #LifeIsSensory (“Az élet szenzoros”).