Javíts futóteljesítményeden erős talpakkal

Akár hétvégi harcos vagy lelkes maratonfutó valaki, mindenki szeretné javítani futóteljesítményét. Az optimális futóteljesítményt gyakran a megfelelő futótechnikával és a szív- és érrendszeri állóképességgel hozzák összefüggésbe. De mi lenne, ha azt mondanám, hogy van egy gyakran figyelmen kívül hagyott titka a futóteljesítmény fokozásának?

Az erős talpak.

A futás egyedi igénybevételei miatt az erős talp elég egyértelműnek tűnik, de vajon hányan edzik jelenleg a talpizmaikat?

Szerintem nem sokan.

Az emberi talpban több mint 29 izom található, ezek az izmok együtt dolgoznak a lábleütés, a lengéscsillapítás és az energiaátvitel koordinálásában.

Az alábbiakban három erőteljes talpgyakorlatot mutatunk be, amelyek könnyen beilleszthetők a futás bemelegítésébe, és nemcsak a teljesítmény fokozására, hanem a talpfájdalom és a futással kapcsolatos esetleges sérülések leküzdésére is hatékony megoldást jelentenek.

Első gyakorlat: “Rövid láb”

Második gyakorlat: “Labda a láb között”

Harmadik gyakorlat: “Hajlított egyláb emelés”

A talpak erősítése csak az első része az egészségtudatos lábápolásnak. Ahogy növeli a futott kilométereket, fontos, hogy ne feledkezzen meg a talp regenerálásáról sem. Egy egyszerű 5 perces láblazítás remek módja annak, hogy csökkentsük a talpizmok túlzott igénybevételét, és a lábak készen álljanak a következő napi futásra.

Ha többet szeretne megtudni az erős lábakról, látogasson el a www.dremilysplichal.com vagy a naboso.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Feliratkozás várólistára Ha termék újra raktáron lesz, email-ben értesítünk. Kérünk, add meg az email címedet: