talpbetétek a fokozott érzékelésért

Fejleszd az egyensúlyod, testtartásod és járásod különleges felszínű talpbetéteinkkel

ideális talpbetét mezítlábas cipőkhöz

Megnézem

STIMULÁLÓ Szőnyegek

Jobb tartáskontroll, tudatosabb mozgás, gyorsabb felépülés

39 000 Ft
41 000 Ft

Szőnyegek

Pro edző szőnyeg

50 000 Ft

Szőnyegek

Standing szőnyeg

20 000 Ft

Propriocepciós felület állómunkához, edzéshez, jógához

Megnézem
Naboso foot recovery kit
dr. Emily portré

Itt találkozhattál velünk

Legújabb cikkek

Kövess minket instagramon

Szeretnénk megosztani veled néhány szórakoztató és lenyűgöző tényt az emberi lábról. Hányat tudtál ezek közül?
Lábtény #1 - Aranyos baba, lapos lábak.
Tudtad, hogy minden csecsemő úgy születik, hogy a lábfeje elsősorban porcból áll?  Ezek a cuki lábacskák a kor előrehaladtával tovább nőnek és erősödnek. A kifejlett lábfej boltozata pedig 7 éves kor körül alakul ki. 
Lábtény #2 - A gumócsont a lábívünk magasságát adja.
Bár a lábfejünk nagy része születéskor porc, idővel elkezdenek megcsontosodni az egyetlen csontosodási központjaikkal. Az első csont, amely elkezd csontosodni, a sarokcsont, az utolsó pedig a gumócsont, amely csak kb. 4 éves korban kezd el csontosodni! 
Lábtény #3 - A vesztiális plantaris izom. 
Ami a főemlősöknél fontos plantarflexor, az az embernél csupán csökevényes izom.  A populáció átlagosan 10%-a nem rendelkezik ezzel az izommal, de akik mégis, azoknak is csak az ínhüvelye vagy ínrostjai vannak meg. 
Lábtény #4 - A vibráció a járás érzékszervi mozgatórugója.
A talpon lévő bőr tele van olyan speciális idegekkel, amelyek leolvassák az alattunk lévő talajt. Ezeket a speciális idegeket mechanoceptoroknak nevezik, és olyan ingerekre érzékenyek, mint a textúra (hello Naboso!), a bőr megnyúlása és a rezgés.
A talpban található összes mechanoceptor 70%-a érzékeny a rezgésre! 
Lábtény #5 - A neuroplaszticitás csúcsidőszaka a gyermeknél 4 éves korban van.
Amikor megszületünk, agyunk aktívan feldolgozza a körülöttünk lévő világot, próbál kapcsolódni és kapcsolatot teremteni önmagunkkal és másokkal. Motoros szempontból az idegrendszerünk a szükséges lépéseken megy keresztül, hogy megtanuljon kúszni, állni és végül járni. Ezt az idegfejlődési időszakot a neuroplaszticitás, vagyis az agy növekedési képessége támogatja. Ez az aktív, neuroplasztikus időszak egybeesik azzal, amikor járni tanulunk, és párhuzamba állítható az érett gyermeki járással, amely 4 éves kor körül érhető el.

#egészségesláb #mezítlábasedzés #barefootcipő #talpbetet #mezítlábasmozgalom #Barefoot #plantarfasciitis #lábtény #podiatria #podiátria #nabosohungary #gyógyzokni
Szeretnénk megosztani veled néhány szórakoztató és lenyűgöző tényt az emberi lábról. Hányat tudtál ezek közül? Lábtény #1 - Aranyos baba, lapos lábak. Tudtad, hogy minden csecsemő úgy születik, hogy a lábfeje elsősorban porcból áll? Ezek a cuki lábacskák a kor előrehaladtával tovább nőnek és erősödnek. A kifejlett lábfej boltozata pedig 7 éves kor körül alakul ki. Lábtény #2 - A gumócsont a lábívünk magasságát adja. Bár a lábfejünk nagy része születéskor porc, idővel elkezdenek megcsontosodni az egyetlen csontosodási központjaikkal. Az első csont, amely elkezd csontosodni, a sarokcsont, az utolsó pedig a gumócsont, amely csak kb. 4 éves korban kezd el csontosodni! Lábtény #3 - A vesztiális plantaris izom. Ami a főemlősöknél fontos plantarflexor, az az embernél csupán csökevényes izom. A populáció átlagosan 10%-a nem rendelkezik ezzel az izommal, de akik mégis, azoknak is csak az ínhüvelye vagy ínrostjai vannak meg. Lábtény #4 - A vibráció a járás érzékszervi mozgatórugója. A talpon lévő bőr tele van olyan speciális idegekkel, amelyek leolvassák az alattunk lévő talajt. Ezeket a speciális idegeket mechanoceptoroknak nevezik, és olyan ingerekre érzékenyek, mint a textúra (hello Naboso!), a bőr megnyúlása és a rezgés. A talpban található összes mechanoceptor 70%-a érzékeny a rezgésre! Lábtény #5 - A neuroplaszticitás csúcsidőszaka a gyermeknél 4 éves korban van. Amikor megszületünk, agyunk aktívan feldolgozza a körülöttünk lévő világot, próbál kapcsolódni és kapcsolatot teremteni önmagunkkal és másokkal. Motoros szempontból az idegrendszerünk a szükséges lépéseken megy keresztül, hogy megtanuljon kúszni, állni és végül járni. Ezt az idegfejlődési időszakot a neuroplaszticitás, vagyis az agy növekedési képessége támogatja. Ez az aktív, neuroplasztikus időszak egybeesik azzal, amikor járni tanulunk, és párhuzamba állítható az érett gyermeki járással, amely 4 éves kor körül érhető el. #egészségesláb #mezítlábasedzés #barefootcipő #talpbetet #mezítlábasmozgalom #Barefoot #plantarfasciitis #lábtény #podiatria #podiátria #nabosohungary #gyógyzokni